معرفی مواد اولیه تشکیل دهنده انواع در، یا درب های ساختمانی

در صنعت ساختمان با توجه به شرایط و هزینه مورد نظر از مواد مختلفی استفاده میشود این مواد میتواند در انواع درب های اتاقی ،درب بیمارستانی ، درب هتلی ،درب سرویس بهداشتی ، درب واحدو .. متفاوت باشد. البته در ساخت برخی از درب ها از ترکیبی از مواد مختلف استفاده خواهد شد . در ادامه به توضیح مختصر این مواد میپردازیم :

MDF یا Medium Density Fiberboard

این محصول از میکس ضایعات فرآورده ها و محصولات کشاورزی بهمراه رزین، چسب، فرمالدئید و افزودنیهای دیگر تحت فشار و حرارت تولید می گردد چگالی آن درحدود 650-800 کیلوگرم بر متر مکعب میباشد. ام دي اف را پس از توليد مي‌توان روکش نمود. روکش ملامينه متداول ترين نوع روکش براي MDF مي‌باشد که در آن فرايند کاغذ دکوراتيو آغشته به رزين تحت فشار و حرارت بر روي تخته چسبانده مي‌شود. ضخامت های 4-8-10-16-18-20 و . . . به میلیمتر در بازار ارائه شده است. روکشهای دیگر آن عبارتند از: CPL, HPL, Veneer, Engineered Veneer, TecoFoil, Finish Foil و . . .

Green MDF

این محصول حدود 30% مقاوم تر از MDF معمولی است و مهمترین ویژگی بارز آن مقاومت نسبی بیشتر آن در برابر آب و رطوبت است؛ این مقاومت به معنی قابل شستشو بودن نمی باشد.

HDF یا High Density Fiberboard

این محصول شبیه MDF با دانسیته بالاتر تولید میگردد تا به چگالی بیش از ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب برسد. در فرآیند تولید HDF از فشار و دمای بیشتری استفاده میشود و متعاقبا دارای مقاومت بالاتری میباشد. این مواد اغلب به صورت ورق های سه میلیمتر یا بیشتر تولید میشوند. ورق های HDF را می توان با روکش های ملامینه HPL روکش کرد همچنین این محصول را می توان به وسیله پرس ممبران روکش PVC کرد. همچنین این ورق ها قابلیت رنگ شدن را دارند. رویه های قابدار HDF Door Skin پر مصرف ترین متریال بهمراه کلاف داخلی چوب روسی (بائو) و هانیکام بوده و در زمره ارزان ترین لنگه درهای بازار بوده اند. همچنین نوعی محصول خاص نیز با رویه های قابدار HDF روکش چوب در بازار ارائه گردید بنام مزونیت Mesonite که با استقبال خوبی مواجه نگردید.

ABS یا Acrylonitrile Butadiene Styrene

این ماده از سه ترکیب «اکریلونیتریل» که پلیمری مصنوعی (از اکریلیک‌های معروف) است، «بوتادی‌ان» که ترکیبی آلی است و استایرن (پلی استایرن) آروماتیکی مایع و بی‌رنگ و بو، تشکیل شده است. از این مواد بیشتر برای روکش دیگر متریال ها استفاده میشود و خود به صورت پایه مواد ساختن درب وپنجره و غیره نمیباشد. درصورت وجود یک سوراخ ریز در این روکش رطوبت به داخل محصول راه پیدا می کند و باعث تخریب آن خواهد شد. شکل و بافت نهائی این محصول حس پلاستیک را ارائه میدهد و نشان دهنده روکش چوب چه طبیعی و یا مصنوعی نمی باشد.

HPL یا High Pressure Laminate

این روکش از خانواده پلیمرهای ترموست تشکیل می گردد که بسیار مقاوم است، شعله ور نمی گردد و در هنگام سوختن گاز سمی تولید نمی کند. برای تولید این محصول از لایه های کاغذ کرافت استفاده میشود که به رزین های ترموست آغشته شده و به همراه روکش، تحت دما و فشار بالا به یک ورق متراکم با ساختاری یکپارچه تبدیل می گردد. سطوح نهایی این ورق توسط لایه های رنگین و پوشش ضد خش پوشانده می شود. اکثر برندهای ضدآتش در محصولات دروچارچوب و دیوارپوش دارای روکش HPL هستند.

CPL یا Continues Pressure Laminate

CPL از خانواده HPL است با انعطاف پذیری بیشتر مخصوص پست فرم و رپینگ و دارای ضخامت کمتر در مقایسه با HPL و بصورت رول و پیوسته تولید می گردد. این روکش برای جامب و روکوبهای ضدآتش و یا مقاوم به آتش یکی از بهترین گزینه هاست.

PVC یا Poly Vinyl CHLORIDE

نوعی پلیمر ترموپلاستیک است که در دو نوع سخت و انعطاف¬ پذیر ساخته می شود و در شرایط حاضر یکی از ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی است. عبارت پی وی سی و وینیل بطور رایج برای همه موادی که پلی وینیل کلراید PVC یک سازنده آنست استفاده می‌شود. پی وی سی (PVC) پلاستیکی سخت است که به‌وسیله مواد افزودنی نرم و انعطاف‌پذیر می‌شود.

UPVC یا Unplasticized Polyvinyl Chloride

این متریال متشکل از PVC است و به معنای دیگر PVC سخت شده و یا به عبارتی محصولی است که حالت پلاستیک (نرم) آن از بین رفته است. این ماده برای اولین بار در اوایل دهه 1960 میلادی در آلمان ساخته شد. بخاطر عایق بودن آن و مقاومت مطلوب آن برای پروفیل های پنجره با شیشه های دوجداره بسیار کاربرد دارد.

Polywood / WPC یا Wood & Polymer Composite

چوب پلاست نوعی کامپوزیت است که از ترکیب خرده الیاف و ضایعات چوب و پی وی سی و افزودنیهای مخصوص ساخته میشود مخطوط این مواد به صورت خمیر مذاب بوده که به شکل پروفیل های مختلف اکسترود میشود. این محصول به دو گروه Indoor & Outdoor تقسیم می گردد. قطعات لنگه در و جامب چارچوب و روکوب بصورت یکپارچه تولید و اکسترود میشوند و دارای استحکام بسیار بالاتری نسبت به درهای چوبی، روکش چوب، ام دی اف و . . . هستند و بهترین گزینه برای کاربریهای خاص و پر تردد نظیر مراکز آموزشی و بیمارستانی و مشابه آن می باشند. مهمترین ویژگی محصول پلی وود، ضد آب بودن واقعی آن و قابل شستشو بودن آن است.

بدیهی است هر کدام از متریال یا مواد بالا قابلیت های مختلفی را به محصول که اینجا مد نظر ما درب ، چهارچوب ، قرنیز میباشد خواهد داد در صنعت تولید درب میتوان از ترکیبی از این مواد نیز استفاده کرده برای مثال میتوان درب ها را از جنس چوب یا mdf ساخت و سپس با روکش pvc روکش کرد تا محصولی ارزان و ضد آب تولید شود ولی مشکل این روش ها زمانی نمایان خواهد شد که روکش درب دچاد صدمه و آسیب شود در چنین شرایطی درب بکلی آسیب خواهد دید و دیگر ضدآب نخواهد بود در ادامه سعی شده تا خواص و ویژه گیهای درب های تولید شده و یا به طور کلی محصولات تولید شده از مواد مختلف با یکدیگر مقایسه گردد.

 
ردیف پارامترهای مقایسه ای WPC/پلی وود MDF / HDF WOOD/چوب ABS
1 100 % ضدآب و رطوبت بدون آسیب پذیری رویه و ساختار درونی؛ و قابل شستشو.
2 یکپارچگی ساختار لنگه در و مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه مخصوصا برای کاربریهای خاص مانند بیمارستان و مراکز آموزشی و . . .
3 عایق نسبی صدا / سرما / گرما با توجه به ساختار شبکه ای درون دروچارچوب و وجود هوای حبس شده داخل آن.
4 دوستدار محیط زیست / قابل بازیافت با حفظ کیفیت اولیه / Green Design
5 قابل شستشو با شوینده های غیر اسیدی.
6 ضد موریانه و حشرات مشابه.
7 نصب دقیق، سریع و آسان در و چارچوب همزمان با فوم پلی یورتان مطابق استانداردهای روز جهانی، همزمان با نصب کابینت آشپزخانه پس از پایان نازک کاری و قبل از بهره برداری
8 قابل تولید و نصب با ماشین آلات صنعت چوب.
9 قابلیت ماشینکاری / برش / براده برداری با CNC
10 قابلیت نوارلبه شدن با PVC / ABS
11 دارای عمر طولانی / ضمانت 25 ساله بدون پوسیدگی و رنگ پریدگی درصورت عدم استفاده غلط.
12 خود اطفاء و غیر قابل اشتعال برای گسترش آتش.
13 مقاومت بالا در برابر انحراف و دفرمگی.
14 قابلیت پوشش با رنگ.
15 ماندگاری بالای پیچ برای لولاها، قفل و یراق و . . .
16 بدون هرگونه گرد و غبار در هنگام برش و مونتاژ.
17 عدم امکان رشد باکتری، میکروب و لانه گزینی حشرات بدلیل ساختار پلی وود، دانسیته بالا و عدم امکان ماندگاری آلودگی روی آن بعلت قابلیت شستشوی آن.
18 بهترین گزینه طبق آئین نامه ساختمانی 2800 از لحاظ سبک سازی ساختمانها با توجه به وزن 25 تا 27 کیلوئی لنگه در.
19 دارای لاستیک درزبند Sealing Rubber درون چارچوب و کاهش دهنده صدای بسته شدن لنگه در حتی با شدت و شتاب اولیه.
20 هماهنگی رنگ و روکش برای دروچارچوب، قرنیز، پروفیل ترکیبی L قاب پنجره، کتیبه پرده و . . . از لحاظ طراحی داخلی.
21 بدون نیاز به رنگ و پوشش نهایی.
22 قابلیت تولید و ارائه اندازه های استاندارد و سفارشی درهای باقابلبه Rebate و دروچارچوبهای FLUSH (حداکثر عرض تک لنگه 1200 میلیمتر)
23 قابلیت تولید سفارشی با روکش چوب طبیعی.

سفارش درب وچهار چوب پلیوود

ادرس دفتر مرکزی

اصفهان|خیابان میر فندرسکی جنب بانک کارآفرین ساختمان مهندسین | پلاک ۶۷
دفتر مرکزی سفارش درب

تلفن دفتر مرکزی:

031-38182000
ایمیل درب ضدآب

پست الکترونیک:

info@cdoor.ir
کپی‌رایت © ۱۳۹۵. سی دُر (بهین پیشبرد داتار)
;